Bygdetunet

Velkommen til Drangedal bygdetun

Drangedal bygdetun er et friluftsmuseum med 19 bygninger, hvorav de fleste er gaver fra bygdefolket. Bygdetunet har også et administrasjonsbygg med utstillingslokaler, Nystue, som sto ferdig i 2009. Nystue inneholder Skogbruksutstillinga, som blei åpna sommeren 2010. Dessuten også bl.a. legekontor, tannlegekontor og prestekontor.

Drangedal bygdetun viser noen av de eldste bygningene som er bevart i bygda. Husa er plassert som på en typisk Drangedalsgård, med husmannsplass, seter, skaustue og heigard i tillegg. Mer informasjon om bygningene er slått opp på tavle på

hvert bygg.

Bygdetunet har også samlinger av bilder, tekstiler, skogbruksredskaper, rosemåla gjenstander og andre gjenstander fra Drangedal.

Drangedal bygdetun ligger nær sentrum (Prestestranda) i Drangedal kommune i nedre Telemark. De første bygningene blei flytta hit på 1960-tallet av driftige bygdefolk, Drangedal bygdetunlag blei stifta, og styret for laget har siden forvalta verdiene videre.

Vi selger  postkort og lokalhistoriske bøker (bl.a. av Olav T. Naas). Bygdetunet kan være utgangspunkt for en kortere tursti rundt Motjenn (brukbar for rullestolkjørere), eller en lengre merket tursti opp på Langmyrheia.

Vi ønsker nye medlemmer (aktive eller passive) velkomne. Alle som kan tenke seg å være aktivt med på dugnadsdagene  eller ved aktiviteter, må bare ta kontakt og er hjertelig velkomne.

Omvisning gjør vi gjerne på forespørsel. Vi leier også gjerne ut Nystue eller Rødbygningen, eksempelvis ved konfirmasjoner. Grillhytta som ble satt opp i 2013 kan brukes fritt, og er blitt svært populær.

Ta kontakt med daglig leder  Gunnar Skarstøl på mobil 977 45 982.

Besøk vår heimeside for mer informasjon: http://www.drangedalbygdetun.no/

Folkebadet.no